Ik begon simpel weg te schetsen, om iets te creëren wat pakkend en origineel is, waarvan mensen denken ‘Wat is dit?' Laten we even kijken waar deze QR Code ons heen leid. Je ziet dat ik van de originele schetsen veel dingen net even iets anders heb gedaan, maar daar is ook een schets voor toch? Ik was eerst van plan om de achtergrond helemaal zwart te maken, zodat de persoon nog meer opvalt. Maar toen ontdekten we originele hashtags die ik toch in de poster moest zien te verwerken, hoe ik dit heb gebaseerd is op basis van populaire merken rond deze tijd.
Ik was eerst van plan om soortvan vlekken te creëren, waar nare gedachtes op stonden. Dit vind ik nog steeds geen slecht idee, maar later kwam ik op het idee om soortvan twee groepen te maken de (online) pesters die rode ogen kregen, nadat ze gepest hadden. En de slachtoffers kregen een steek mark van een wesp, die ze hun leven lang mee nemen, omdat je soms misschien, maar een keer gepest bent neem je dat toch mee in je hele leven, je denkt er toch altijd even aan al wil je dat niet. Verder is te zien dat ik zijn wallen helemaal heb aangepast door het veel meer te laten opvallen, om het gevoel te kweken dat hij last heeft van slapeloze nachten. Ook een onderdeel wat ik eraan heb toegevoegd is een traan, om natuurlijk het verdriet uit te stralen, wat nou pesten met een persoon doet.
De portret foto is zelf gefotografeerd, ik heb met veel aspecten rekening mee moeten houden, namelijk centreren, licht inval, scherpte, autofocus, afstand, ISO & de ruimte.
Het centreren lijkt eenvoudig maar als je op de andere aspecten ook nog moet letten kan dat soms nog weleens lastig zijn, en ook het statief werkte niet helemaal mij als je verticaal wilde fotograferen, maar door het in Photoshop weer recht te trekken was het geen enkel probleem.
We hebben de hele ruimte donker gemaakt door alle lampen uit te zetten behalve die van ons, we hebben drie lampen gebruikt om geen schaduw in het gezicht of
achter de persoon te creëren.
De scherpte hebben ingesteld doormiddel de camera op Manual te zetten, en aan de lens te draaien tot die voor ons goed was. Uiteindelijk hebben we een hele scherpe foto gemaakt van 4020 x 6024 pixels. We hebben ook gebruik gemaakt van autofocus dit hielp bij het creëren van een scherpe foto.
We hebben veel verschillende afstanden gefotografeerd, zodat we zeker wisten dat er een goede tussen zat, die we konden gebruiken bij het maken van de poster, in totaal hebben we 250 foto’s geschoten, waarbij we steeds een selectie maakten wat weg kon en die we konden gebruiken, zo bleef er oplaatst een foto over.
Bij deze poster heb ik totaal geen schetsen gemaakt, omdat het simpel weg van te voren ook niet bedacht kon worden, hiermee wil ik zeggen dat dit een spontaan design is. Julian & Kevin kwamen de volgende dag nadat ze de film shoot hadden terug met ook tussentijdse foto’s die in de video clip ook worden gebruikt. Ik vond een van de foto’s echt een een hele goede foto waar ik iets mee kon, daarom ben ik gelijk aan de slag gegaan. Eerst ben ik te werk gegaan om de foto mooi te positioneren, zodat het fijn weg kijkt. Daarna was ik begonnen om de kleuren aantepassen hoe ik het wilde, zo zag de eerste dag eruit ik had hiervoor niet heel veel de tijd, omdat ik ook nog met de andere poster bezig was. Maar de volgende dag werkten we thuis en ging ik aan deze foto even zitten te prutsen en kwam ik op het idee om de hele muur blauw te maken, zodat ik er zelf een graffiti design op kon maken. Alleen al de muur maken kostte ontzettend veel tijd, doordat alles wel echt moest gaan lijken, dit duurde dan ook twee uur, ik werd er wel steeds sneller in, want in het begin dacht ik dat ik morgen ook nog bezig ging zijn. Maar diezelfde dag maakte ik de muur af en ging ik alle foutjes uit de foto halen.
De volgende dag was weer op school, waarbij ik begonnen was met tutorials te kijken, om een graffiti design te maken in Photoshop. Uiteindelijk heb ik de tutorial gevolgd van PhoTuts, met de titel ‘Graffiti Text Effect In Photoshop Tutorial (Editable & Easy)’, hierbij gaf ik mijn eigen smaak er aan wat ik ‘Realistisch’ vond passen bij de afbeelding. Nadat ik klaar was met het design gingen Julian en ik kijken hoe dit het beste afgebeeld kon worden, waar de woorden moesten komen te staan op de muur. Uiteindelijk na heel wat uitproberen waren we tevreden. Diezelfde dag had ik een beginnetje gemaakt met het design voor ‘ Think Twice’, hierbij kreeg ik ook feedback van mijn groeps genoten, en Julian wist een methode hoe je het met de weg kon meelopen. Na heel wat keuzes gemaakt voor het design begon ik met het lichtwerk zodat het wel opvalt, maar niet meteen het eerste. Want Words Sting moest eerst opvallen en daarna Think Twice, omdat dat de oplossing is volgens ons, om het probleem aardig te verhelpen, zodat mensen de realisatie krijgen door twee keer na te denken wat pesten nou met een persoon doet, en wat de gevolgen hiervan kunnen zijn.
Voor het huisstijl handboek zorgde ik voor de lettertypes, namelijk Fearce & Supria Sans. Ik zat te zoeken naar een serieus lettertype voor het logo, aangezien wij ook serieusheid willen uitstralen naar buiten dit komt omdat het ook een serieus onderwerp is. Supria Sans was ideaal voor ons, omdat het veel verschillende stijlen heeft en dit wil een bedrijf graag hebben, om te beschikken over 'Dark' 'Italic' 'Normal' en nog veel meer. Ook ondersteunt dit lettertype heel erg het lettertype voor het logo.
Ook een belangrijk aspect wat ik heb bedacht is het rode oog van de wesp, dit komt overal in onze campagne terug. Het rode oog is gebaseerd op gemeenheid, elk persoon die pest of online pest krijgt die rode ogen en is dan soortvan ‘vervloekt’. Mensen houden ervan om kenmerken terug te zien waar ze je aan herkennen. Ik kwam op het idee om soortvan twee groepen te maken de (online) pesters die rode ogen kregen, nadat ze gepest hadden. En de slachtoffers kregen een steek mark van een wesp, die ze hun leven lang mee nemen, omdat je soms misschien, maar een keer gepest bent neem je dat toch mee in je hele leven, je denkt er toch altijd even aan al wil je dat niet.
Verder voor het huisstijl handboek heb ik de voorkant gemaakt, ik heb bewust niet het officiële hiervoor gebruikt, aangezien er al een wesp in de afbeelding stond, en om iets dubbel aan te geven is nooit heel goed in het design gebied. Ook staat het verder erg clean om alleen het woord Wasp als logo te hebben voor deze voorkant.
Waar ik ook aan meegeholpen heb is de moodboard, we hebben verschillende moodboards gemaakt en gevraagd aan mensen wat voor gevoel hun hierbij kregen. Een van de moodboards zorgde voor veel droevigheid onder de mensen, dit wilde we niet uitstralen, want we wilde juist van iets negatief iets positief maken. Daarom kwamen we oplaatst op de moodboard die we in het huisstijl handboek te staan hebben. Ook zie je dat er veel geel in verwerkt zit, dit komt omdat dit een van de kleuren zijn die we veel gebruiken binnen de campagne.
Alle rechten voorbehouden | JezzeDesign